Így űzze el a nyaralás utáni depressziót

Bár vannak, akik még nem voltak nyaralni, így fogcsikorgatva számolják a hátralévő napokat, valójában azok sincsenek jobb helyzetben, akik már visszajöttek a nyaralásról. Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy milyen nehéz visszarázódni a munkába. Pedig nyilván mindenki azt várja, hogy egy napbarnított, lelkes, energikus, motivált munkatársat kapjon vissza, ha már egyszer az illető kivette az éves rendes szabiját. Helyette azonban gyakran ugyanaz a motiválatlan, mogorva valaki lép be az ajtón, aki pár hete vagy napja elhúzott a tengerpartra. Igen, ez a vakáció utáni rosszkedv, vagyis a post vacation blues, mert neve is van.

Rengeteg tünete van a vakáció utáni szomorúságnak. Ilyen a fáradtság, nyugtalanság, étvágytalanság (vagy épp fokozott étvágy), szomorúság, szorongás, a motiváció hiánya, üresség, nosztalgia, düh és bizonyos esetekben depresszió, amivel bizony érdemes felkeresni egy szakembert. Jó esetben a tünetek pár napon belül elmúlnak, rosszabb esetben azonban a szabadság idejének másfélszerese kell ahhoz, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

A TripAdvisor felmérésében 1400 ember vett részt, és 64 százalékuk már a vakáció közben szomorkodott amiatt, hogy a nyaralás nem tart örökké. Az egyhetes utazásoknál az ötödik napon csúcsosodik ki a szorongás és a megkérdezettek 4 százaléka már a nyaralás első napján is azon kesereg, hogy egyszer vége lesz. Természetesen a legtöbbjüket nem az zavarja, hogy haza kell mennie, hanem az, hogy visszatérnek a dolgos hétköznapok. A felmérésben résztvevők 19 százaléka már az első nap, 43 százalékuk pedig már az első héten feszült lesz a munkától. Húsz százalékuk bevallotta, egy hónapnak sem kell eltelnie ahhoz, hogy betegszabadságot vegyenek ki, nyolc százalékuk elgondolkozott azon, hogy új állást keres, négy százalékuk pedig rendszeresen késett a nyaralás után.

Kim Dzsongun felesége Dior táskát villantott

Az észak-koreai hivatalos hírügynökségtől szivárgott be a nemzetközi médiába az a katonai rendezvényen készített fotó, melyen a kommunista diszkókirálynőből lett diktátorfeleség egy 1600 dolláros, azaz 350 ezer forintos Christian Dior kistáskával jelent meg. A július óta középpontba került mutatós First Lady egy visszafogott fehér ruhához és ahhoz passzoló fekete kardigánhoz választotta a nyugati sajtóban nagy felháborodást keltő luxuskiegészítőt, de egyes feltételezések szerint a cipője is designerdarab, melyet Manolo Blahnik tervezett.